Частинка

Виолетта Гнедаш
Я когось безнадійно люблю,
Я когось намагаюсь забути,
Я росту, щось постійно роблю
І, як Всесвіту частка, я всюди.

Я – частинка маленька, кружляю,
Світ великий, як космос, безмежний.
Я орбіту свою прокладаю
Там, де край невідомий, бентежний.

Як не боляче все це відчути:
І без мене, звичайно, все буде,
Тайни Всесвіту хочу збагнути -
Я – частина його, знайте, люди.