Рик! ин гьарай

Гамзат Усманов
Эй Лезгистан, гьинва намус?
Ви са халкь куьз пай хьанва?
Гьихьтин гъалат! акъайна мус,
Ви далудал пар гъанва?

Зи рик!ивай жезвач кьат!ун,
Рик!ин къеняй фер ганва.
Дерт къати яз, за квез лугьун
Эхиз тежер гуж хьанва.

Акъатдалди хъуьт!уьн мекьер
Вуна лагь дуст, виридаз.
Ша, ахъайин рик!ин дердер
Гъвеч!идазни- ч!еридаз.

Белки ахпа ийин фикир
Гьар са касди кьил кьуна.
Къарагъ лезги, мад геж мийир,
Дуствиливди гъил кьуна.

Сад къижен чун, ша лезгияр,
Гьични кьулухъ килигмир.
Тур т!ун куьне, куь дердияр
Гамзатан рик! ц!урурмир.