Подарило солнце Лучик золотой

Инна Стрелка
  белорусский

 

Падаравала сонца
Праменьчык залаты,
Зазірнуўшы ў акенца
Ранішняй парой,

расчыніла галінкі
Пышная бэз:
"Прачынайцеся, дзеткі!
Слаўце новы дзень!"