Начало весны. Ландыш расцвёл в лесу

Инна Стрелка
 
 белорусский:

Ландыш расквітнеў у лесе,
Паветра ўдыхае травеньскі
Ўяўнымі лёгкімі,
нудна дрыжыць
Чакаючы пчалу.
пяшчотай водару
Прасякнута ўсё вакол,
І лес крычыць пра каханне
Голасам старога.
Сонца на пялёстках,
Дзіўна што ён не памятае
Што год таму, да яго,
Тут быў такі ж кветка.

------------

Стихи и проза.