До дня Киева

Лариса Лорнет
Моє кохання не піддасться змію,
Мета його вирує над усім.
Навіть хозари не зламали мрію,
Навіть Архангел тут знайшов свій дім.
Пророцтво  слів Андрія Першозванного
Знов пробудило маківки церков
Від першого Йордану до почайного
Відроджується життєдайна кров.
Знов оксамити ірисами квітнуть,
Знов їх цілунки кутає бузок.
Дні лихоліть розвіються і згинуть,-
Мій Київ вишиває рушничок…
Заквідчує любистками, каштаном;
Засвідчує повір`ями легенд
І молить Бога не труїти рани,
А сонце світить, – лиє часу мед.
Тож процвітай, натхненне моє місто,
В країну мрій осяяний місток!
Моє кохання завжди урочисто,
З тобою піднімаюсь до зірок!