Аксане Спрынчан

Ольга Жогло
                У кагосьцi-кватэра, у мяне ж-кvaterra, зямля жабак    
                Аксана Спрынчан
 Iду па Царкоунай*. Чэрвень.
 Пад ногi ляцiць язмiн.
 Ля хаты драўлянай, шэрай
 Прыстою- на пяць хвiлiн.
 
 Пялёсткавая завея
 Гуляе у пустым двары,
 У траве дзьмухаўцы сiвеюць,
 Старэючы ад пары.
 
 Дзве жабкi ўзлезлi на ганак-
 Нядоўга чакаць дажджу...
 Вы любiце iх, Аксана?
 За што?- зразумець хачу.

 Якiя цудоўныя жабкi!
 Напэўна, яна i ён?..
 Kva-terra iх- двор и градкi,
 А ганак- kva- стадыён?

                *А. Спрынчан нарадзiлася у Лунiнцы, па вул. Царкоунай(зараз Гагарына)