Красне поле

Миша Стан
КРАСНЕ ПОЛЕ

Ой не чорні хмари
Сунуть на Карпати
То кляті мадяри
Йдуть нас убивати...

Зайнялось війни багаття
Навесні в 39-ім -
Напали на Закарпаття
Мадяри прокляті...

Стали бійці на сторожі
Із "Карпатської Січі",
Угамувати настрої ворожі,
Дати їм достойно відсічі.

За свободу і за волю
Карпатської України
Полягли на Краснім полю
Кращі захисники й вої'ни.

Красне поле, як болюча рана -
Від Копані аж до Хуста,
Танками земля зорана
І усипана тілами густо...

Стало Красним поле
Від крові пролитої,
В грудях серце коле
Від болі несамовитої.

Понесла у Чорне море
Тиса воїнів не мало,
І було велике горе,
Як захисників не стало.

Красне поле, поле Красне!
Тебе оспівано в піснях!
Про тебе пам'ять не загасне,
Ти болем озиваєшся в серцях...

Автор: Міша Стан, с. Угля, 30 квітня 2015 р.