Рапсодия? - по мотивам С. Груздевой

Соловей Заочник
           За  мотивами: http://www.stihi.ru/2015/04/26/110

Люблю  полів  тремтливу  мрійність
і  хвиль  легку  луску  в  ріці...
Знов  застрекочуть  трави  –  цить!  –
та   зараз  кволі  скрипалі  всі! –
оркестр  у  пьєсі  ще  незримий!

Шанує  гайвороння  сосни,
стрімка  сторожа  –  як  редут!
Їх  галас,  наче  пісня,  тут  –
весни  продовжують  маршрут.
Повітря  вже  тепліша  млосно...

І  я  вже  мрію  про  весняне,
під  птаства  шарварок  і  свист:
нехай  скоріше  сніг  розтане,
нехай  конвалій  вийде  лист
і  розшаріються  світання...


------------------
Фото  автора.  Река  весной.