Голуби

Ольга Воля Рева
Мій вірний друже сизий голуб,
Неначе пам’ятник весні,
Сидиш засмучений і кволий
Ти на замерзлому вікні.

Не плач, зима – це не навіки,
Ніколи ще мороз не міг
Надовго зупинити ріки
Й замурувати все під сніг.

Я підніму морозний келих
За свято, супроти журби,
І на будинках, як на скелях,
Закличуть весну голуби.
* * *
Мій давній друже сизий голуб,
Яку ти звісточку несеш?
Вона мене у серце вколе?
Зігріє краще від одеж?

Ми разом вип’ємо за свято,
За безшабашність новизни.
Мій друже, голубе крилатий,
Будь першим вісником весни!

                2007 г.