Гра

Ольга Воля Рева
Котик сів біля віконця,
Ловить промінець від сонця,

Лапкою його хапає,
Але промінець тікає.

Котик крутиться і в’ється,
Промінь в лапи не дається.

Геть стомився бідний котик.
Ну один хоча би дотик!

Ні, тікає, ухиляється
Зайчик сонячний й всміхається.

Котик на віконце – стриб,
В шибку лапкою шкриб-шкриб,

Шибку дівчинка відкрила
І його у дім впустила.

Всівся котик на віконце,
Сів спиною він до сонця.

«Ні, не буду повертатись,
Треба чесно всім нам гратись!»

                1996 г.