Robert Louis Stevenson 1850-1894 The Land of Count

Лариса Манышева
When  I  was  sick  and  lay  a-bed,
I  had  two  pillows  at  my  head,               
And  my  toys  beside me lay               
To  keep  me  happy  all  the  day.               
And  sometimes  for  a  hour  or  so               
I  watched  my  leaden  soldiers  go,               
With  different  uniforms  and  drills,               
Among  the  bed-clothes, through  the  hills;            
And  sometimes  sent  my  ships  in  fleets               
All  up  and  down  among  the  sheets;               
Or  brought  my  trees  and  houses  out,               
And  planted  cities  all  about.               

Когда я болен был всерьёз
И больно было мне до слёз,
Лежал я на подушках
До головы в игрушках.
Часами мог я наблюдать
За кораблями флота,
Когда они по простыням
шли защищать кого-то.
Когда в мундирах на плацу
Солдатики шагали
Или,когда из кубиков
Редуты возникали.
То растворялись в некуда
Дома, деревья,города
Мне было весело тогда
И от болезни ни следа!