Котэм диден...

Ирида Акалы
Котэм диден озатканда мине
юллар уратып алып кайтсалар...
Союен хас диеп антлар эчтен
Тик еллар гына оныттыралар...

Булдымы икэн сон арабызда сою?
Эллэ булдыкмы без дэрт корбаны?
Кирэк булдымы икэн янып-кою???
Язмышлармы безне шулай чолгады...

Син минеке булмасынны белеп
хислэр дулкынына мин чумдым.
Гайбэт суз корбанына эйлэнеп
Сояркэ исемен алып пычрандым.

Читтэн бэлки шулай булгандыр да,
мэхэббэт белэн уземне акладым.
Сонлап килгэн сою-яну учагында
Иркэлэндем дэ мин, назландым.

Котэм диден, котмэсенне белеп
Ялган сузлэренэ барыбер ышандым.
Узенне тугел, йорэгенне булеп
Бируенне котеп мин хыялландым.