Обпалене вiдродження

Надежда Рубинская
Не співають півні на подвір'ї,
Гомоніти нікому в селі.
Сіє сум вдовине надвечір'я.
Повтикались в небо димарі.

Покалічені війною долі,
Мов світлини із розбитим склом.
Тінями снують собаки кволі
По руїнах, що були селом.

Зйомки фільму жахів це, напевно?
Ні, це я на згарищі стою.
Скільки нам ще битись треба ревно,
Щоб свободу вибороть свою?!

Запеклась нараз душа сльозою
Від золи погублених чеснот.
...Нація, обпалена війною,
Генетичний воскрешає код.

                15.03.2015