Павана

Виола Тарац
Павана, Павана, Павана -
Сиринга влюблённого Пана,
плавно скользящая рана,
болью пронзённого Пана.
 
Не рваны, не рваны, не рваны -
в ритм убаюканы раны,
ран незалеченность Пана
в поступи плавной Паваны.
 
Павана, Павана, Павана
в ласках свирельного Пана,
в глубины вонзённая рана,
сиринговым страхом Павана.
 
Не рваны, не рваны, не рваны
изыски раздумий Паваны,
в движеньях задумчивых Пана -
Сиринги поющая рана.