Голос до Вкраины

Васыль Брыль-Кобзар
: Дэ ж ятвягый вы подилы?

Гой!.. Плачу я, Дарына!..
Стыпынула ажны дида.
Ибо й я, мо, з Украины.
Да ны вэльмы лизу бытысь.

ДисЦыпЛинка б вам, хахлы фси,
Бы в мынэ во заркы й скризь гаж!
Да й плывитэ по Пыни дэ,
Бы вж попы плыВуць в Днипри дэсь.

На майдани фси полигЛы й,
Злый мни плэчы, моя ридна!
Бо й в мынэ ж е во качына,
Щэ й котору ж я зарижу.

Ах! Да, скучно чы мни жыты
Да быз любынькый дивчыны,
Що являйиця но в сни мни
Да в у вышыванцы свитлый.

Ныма мовы. Нэма й кныжкы.
Ны й казетыны якый дэ б.
А ны то шо буквари вам.
Шо товди б робылы вы, злыднь?

Шанувалы б чы правицель?
А мы любим Бацьку-жыдКУ Й.
И усих, шо нас скрутылы ль
Да и кынулы ф шызивни.

Эх! Шо тут вам щэ плех!..
Зад ваш щэ в соплех,
Щоб до Васыле
Да на нары б дзе.