тонкий хлопчику мiй

Елена Соколан
Тонкий хлопчику мій, з кришталю і сталі,
Що ж ти темним і їдким зробивсь, мов дим?
Я для тебе вкраду всі чини й медалі,
Тільки ти повертайся мені живим
Тільки ти не неси мені паль і міток ,
І вогню, ніби з пекла, в очах німих.
Я для тебе вкраду міліони квіток,
Щоб саджати їх біля дверей живих.
Тонкий хлопчику мій, з бурштину і солі ,
Ти піднявся з-під чорних розверстих надр .
Що ж твій поступ важкий, ніби ти поволі
Входиш в свій чорно-білий останній кадр?
Я би рада кричати "не зупиняйся"
Протягни мені руку, а я схоплю ,
Але небо, мов реквієм, грає "кайся"
І з'їдає без жалю моє "люблю".
Тонкий хлопчику мій, з кришталю і сталі,
Що ж ти темним і легким зробивсь, мов дим?
Образ твій упливає в небесні далі
І не хоче являтись мені живим...
10.03.2015