Екзамени

Ирэна Янковская
Лiтнiй вечiр за вечiром,
Дивовижнi вони,
Небо рожевим мережевом
Та все не спиться менi.

Я все навколо бачу лiтерами
Всюду маленький шрифт
Я читаю годинами
Готую все зазделегiть.

Мене рiдна мати,
Через нiч
Вигоняє спати
Бо мiй девiз:
 
Готуватися щоб не сталося!
I екзамени - то нiщо!
Я з цим справлюся,
Хоч i мало сплю поки що.

Пiд моїми зеленими оченятами
Синi тiнi навчання
Вони стали зрозумiлими законами
мого цiлодобового старання.

I я вiдчуваю себе чародiйкою
Я чарую у темну добу,
З великою надiєю
спробувати долю свою!

I перетворюю маленький лист,
На чарiвну мантiю,
I я маю хист,
Скористатися цiєю магiєю.

А одже вдачi менi!
I ти авже ж будь чудовим!
Усю вдачу свою збери,
I cтань книго-героєм!