Подарунок

Мехти Волас
Вже весна біля порогу,
І збираючись в дорогу,
Став я думать і гадать
Що тобі подарувать.
На вагомий подарунок
Треба грошей із оклунок,
А як дріб'язок купити,
То тебе лиш розсмішити.
Дід Степан та баба Ганна
Постарались непогано.
В день жіночий, день чудовий
Народили вони доню,
Добру, лагідну, привітну,
Чепурну й душою світлу.
А тепер у тої доні
Три дочки, як три тополі,
Три онучки підростають,
З святом всі її вітають.
Я приєднуюсь охоче
І дарую все що хочеш.
Я дарую тобі зорі,
І безкрайнє синє море.
Подарую промінь сонця,
Що заглядує в віконце.
Неба синь і роси чисті,
Сяйво місяця в намисті.
Щедрість ласок, поцілунок
Принесу тобі в дарунок.
А щоб не старіла кров –
 Щіру й вірную любов.

27.02.2000.