Весняний день

Владимир Солошенко
Весняний промінь несміливий
Заглянув скрізь, у всі кутки.
Він ще слабкий та вже грайливий,
Сніг тане і дзюрчать струмки.

Весною додалось турботи,
Її відчули всі: Птахи
Співають, в гніздах йдуть роботи.
А у лелек для гнізд дахи.

Берези всі в сережках. Всюди
Вже з часом зацвітуть сади.
Працюють дружно в полі люди,
Весна їх манить вже сюди.

Весняний день нас рік годує,
Тому весь люд весну шанує.