Вдивляюсь в темряву

Наталья Днепровская
Вдивляюсь в темряву.
Немов чорнильна, пляма лісу.
Зірки малюють загадкові в небі схеми
І тиша навкруги якась первісна.

Дерев не бачу, чую лише,
Ніби сплять і уві сні щось шепотять,
А із глибин тієї чарівної тиші
Летить сумна, до болю дивна пісня.

Неначе птах - дитя цієї ночі -
В журбі чогось благає й плаче, плаче.
Чому ? Не знаю, лише відчуваю:
Несамовито так лише кохання хочуть.

Вдивляюсь в темряву.
Перед очима спогади,
Фрагменти-спогади
Тебе, мене, життя.
А серце, мов той птах,
Такеє ж вередливе, невгамовнеє дитя,
Теж плаче, тож бо знає:
В спогади немає вороття.

Вдивляюсь в темряву -
Лише чорнильна пляма лісу.
Зірки малюють в небі дивні схеми
І лине, лине
Та сумна, душі така печальна пісня...