Бизге керек

Оф Аржанг
Барктуу болгон байлыгын керекэмес,
Бирбуту ныймандуу элимкерек.
Данктуу атак керекэмес,
Табияты тангалтканжерим керек!

Бапестеп чонойт коната-энекерек,
Чыдапчын дыкаткар гансабыр керек,
Бул дуйнё дщадам заткабаары керек,
Адалдан табылган Алладанбизге белек.

Туруктуу тунукболгон бийлик керек,
Тулпарын таптаган жоокеркерек,
Кокустан согушу чыгакелсе,
Чагылганд айдушманга аттануукерек.

Олум менен омурдубилуу керек,
Адамзат катутканбирокдин керек,
Экидуйн ожыргал эмгек ёоргун келсе,
Анда сага курандан билимкерек.

Жумаев Тёрёкул Асылбекович