Про вiршi i шкарпетки

Фиолетта
Заховстану  звичку вертатись люди мають за зле.
Сюжет закартинний  із розгаданих таємниць,-
на «безбожно любити» нема «часодози», але
це лікарська помилка – біс в одній із ключиць.
Мені поталанило більше,  ніж будь кому,
спільні світлини «на згадку» не зблякнуть, бо їх нема,
ні боргу комірного… Вже  виткано гарну тасьму,
щоби  в стос спакувати й віддати отак задарма 
нецукровані вірші, що писались як дощ паде,
в літню  пору парку,  чи у мряку осінніх зотлінь,
у миті сповідні, ті, коли  одкровення  не жде,
а ти наодинці із тінню в кубі уважних стін.
Клубок писанини…  З нього можна шкарпетки сплести,
Чи  шалик зимовий  і ще кілька милих  дрібниць,
у когось зігріються  ноги,  може й душа, почасти…
ШкодА, не умію плести, тому  не придбала спиць.