Осiнь

Ирина Побережник
Жовте листя постелила осінь -
Під ногами хрупотить як сніг.
Зупинися в мене на порозі,
Я ж тебе кохать буду повік.

Чисте небо, трішки сіровате,
Та так завжди було й буде так.
Вчись свою любов не віддавати в пустих мріях і пустих словах.

Цей осінній запах неповторний -
Запах диму і вчорашніх днів,
А любов твоя для мене дар коштовний
У верениці зимових снів.

(2004)