Зозуля ку-ку i ку-ку

Владимир Солошенко
Зозуля кукує
В саду на калині.
Всім долю віщує —
Нема її нині.

Співає зозуля,
Невже не почула?
Недоля мордує,
Бо доля заснула.

Поклич ти недолю
У ліс поблукати.
Повернеться доля
До рідної хати.

Тоді буде свято
У нашій родині.
Ми будем гуляти —
Співай на калині!