Не бiйтеся, крихiтки! -укр яз

Валентина Черняева
Подивись на гарну кицю:
Вбрала сукню та спідницю,
Начепила і намисто.
В гості йде до мишок в місто.

Ось прийшла. У двері стука.
Та з-за дверей ані звука.
Розмірковує вусата:
«А чи вдома мишенята?»

Бідолашні так злякались,
Що під ковдрою сховались,
Та тихесенько сидять.
Як одне, усі тримтять.

Кішку не хотять впускати.
Скільки ж мишеняток в хаті?
Мишенят не бачиш ти?
Полічи-но їх хвости!
(Малюнок – гарно вбрана киця і ковдра, з-під якої стирчать 6 хвостиків).