Пiд Крутами

Анатолий Павленко
Під  Крутами  хлопчик  лежить,  безпорадний,
Героєм  ввійшовший  у  наші  серця.
Безусий  курсант,  той,  що  клятві  не  зрадив
Й  Вітчизну  свою  захищав  до  кінця.

Хто  ж  той,  що  на  смерть  посилав  цю  дитинку?..
Шукати  десь  відповідь,  звісно,  дарма…
То  ж,  кожен  свою  йому  дасть  хай  оцінку
За  подихом  совісті  й  складу  ума.

---