Юлияна Донева - Къде сте...

Юлия Донева
КЪДЕ СТЕ…

Сърцето ми, когато прелива от любов
и липсата ти просто ме влудява,
тогава аз любима, на всичко съм готов –
дори да си виновна ти прощавам.

А после крача нервно по цветната алея
и мисля си, дали не съм сгрешил.
Да се радвам аз, не мога и не смея,
затуй, че с лекота съм ти простил.

А сякаш триста дявола с наострени остени,
ме ръчкат и към тебе  път ми сочат.
Въздишам издълбоко, а сърцето стене -
слова любовни в гърлото клокочат.

…Така е, щом  човек е между две дилеми –
терзания  го мъчат и раздират.
Къде сте разум воля, дявол да ви вземе,
та що сърцето иска, туй избира?

2015 г.