Пiсня

Вячеслав Романовський
Який без пісні вечір українця?
Вона у серці кожного луна.
Наллє, бувало, чарочку по вінця –
І піснею сп’яніє далина.

Розважить душу і розвіє тугу,
Палкі серця в любові поєдна.
І стане вірним, незамінним другом,
Як вміє це лише вона одна.

Незаперечна в будь-якій сторонці,
Незмулена, бо з чистої ріки,
Із сивих літ є справжнім оборонцем
Святої мови, якій жить віки.

30.01.2015