Гродненски университэт

Станислав Тарашкевич
Ён  распасцёрся  воддаль  Гродна
Акружан  дрэвамі,  кустамі
У  нагу  з  парой  ідзе  ўперад
І  не  мяняецца  з  гадамі
                Збудован  зграбны, нам  будынак
                Увесь  абсажан,  кветнікамі
                А  моладзь  тут  гудзіць,  як  пчолы
                Стаяць  дацэнты,  маяками
Десятка  тры  тут  розных  кафедр   
Десятка  два  прафесароў
Сто шэсцьдзесят  ёсць  кандыдатаў   
І яшчэ,  куча  дактароў   
               Студэнты  дружацца  са  спортам
               Ёсць  майстры  спорту,  кандыдаты
                Ёсць  чампіёны,  нават  свету
                Наш  універ,  на  ўсё  багаты
 Укараняецца  вытворчасць
 Штогод  паўсотні,  разработак
 Растуць  надоі,  ўраджаі
 Расце  ў  верх  і  заработак
                Ствараюць  тут,  сарты  раслінаў
                Іншыя  віды  ўдабрэнняў
                Пароды  новыя,  скаціны
                Дадаткі  к  корму  із  карэнняў
Штогод,  шэсць  тысячаў  студэнтаў,
Жывуць,  праходзяць  абучэння
Кожны  студэнт  служыць  радзіме
 Ім  кіраваць,  трэба  ўменне