Щодо пам ятника М. Шорсу

Лариса Лорнет
Досить стріляти в потилицю пам’яті,
Коні в граніті серед громадян,
Тільки сприяють ідеї соборності
На історичному тлі освітян.
Рим і Флоренція – диво мистецтва,
Де примирились епохи усі,
Вдало підкресливши погляд сучасності
Констатувавши ознаку краси.
Проти війни – технократії свастики
Архітектурні шедеври століть.
Геній художника і математики
Може загинуть, але буде вчить…