Карпатська перлина

Вячеслав Романовський
По каменю в ущелині
Петляє, наче вуж.
Ховаючись у зелені
Біжить-спішить чимдуж.

Із рідних гір долиною =
Її одвічна путь.
Карпатською перлиною
Краяни річку звуть.

Бо чиста, незамулена
Швидка її вода.
Буває, часом, збурена –
Зміта все, як орда.

З характером і вродою,
Мов на порі дівча,
Не панською погордою,
А радо зустріча.

Бадьорить свіжо хвилею
І веселить серця…
Й для мене стала милою
Пісенна річка ця…
26.01.2015.