Ашукь Айдун

Адил Агабеков
Уьмуьр шаддиз тухузва на
Гъиле кьуна чуьнгуьр вуна,
Халкьдин гуьгьуьл ачухарна
Ширин ванцелди, я Айдун.


Манидин руьгь рик1е аваз
Ягъа мани чуьнгуьрдал заз,
Сивел вичин хъверни алаз
Шад жеда чи халкь, я Айдун.


Хкажни жеда зи лап гьевес
Гьатда хуьре ви ширин сес,
Гурлу жечни мехъерни бес
Ягъайла чуьнгуьр, я Айдун.


Гьамишанда сегьнедал хьуй
Ви ширин сес зайиф тахьуй,
Лазим я вун гъилерал хуьн
Халкьдин манидар, я Айдун.


Дзинг дзинг ийиз чуьнгуьрдин ван
Чук1урда на хуьрериз кьван,
Лугьуз жеда халкьдини кваз
Баркалла ваз Ашукь Айдун.