Метелик

Людмила Сказочница
                МЕТЕЛИК ТА «ЄВРОВIКНО»               
                (на украинском языке)

                Грають крильця кольорами –
                Це метелик біля рами.
                Та йому не повезло –
                Залетіти вадить скло.

                Вже не гріє промінь сонця,
                І метелик у віконце 
                Б’ється – вже немає сил... 
                Та дарма старання всі.

                Сонце котиться за обрій.
                Щось метелику недобре.
                Де б знайти йому шпарин,
                Щоб сховатись від зими?

                Тануть марні сподівання… 
                Нездійсненні ці бажання:
                Без щілин «євровікно» 
                В хаті береже тепло.