Хрещення

Борис Мохонько
 
Господнє Хрещення січневе,
І Богоявлення святе.
Дарує людям свято небо,
Воно спасіння нам несе.

Туман раптово появився,
Осів росою на кущі,
Сльозою по хресту скотився,
Із храму линули пісні.

Богоявлення святкують,
Віками свято це живе.
Свічки, хрести, ікони сяють,
Молитва Богові пливе.

У храм з надією приходять,
Шукають смирення душі.
Тут спокій душі їх знаходять,
Відпочивають у тиші.

Попи ведуть богослужіння,
Богоявлення день настав,
Душевне настає смирення,
Ісус надію нам надав.

Хрести у воду опускають,
Обряд освячення ведуть,
Попи водою окропляють,
Поцілувати хрест дають.

Надія у людей з’явилась,
Нам небо прощення дає.
Богоявлення явилось,
У душах радість настає!