Вун гьик1ава ана чан Бала

Адил Агабеков
Дидеди гъилерал хвей бала
Хамир кефи дедин гьич вуна,
Чани рик1 гайи дедин бала
Нагъв гъимир гьич вилерал вуна.


Квадармир вуна ви тербия
Яргъа ават1ани чан бала,
Ви уьмуьр чан гьеле яргъия
Вун гьик1ава ана чан бала.


Хкиз за зи рик1ел ви гъвеч1и вахт
Гъил за кьуна ви къекъуьрдай
вахт,
Вилериз зи ахквазмач бала
Гайи беладиз вучда бала.


Амукьна зун ялгъуз к1валера
К1вализ къвер бенде кас авачиз,
Гайи балани хьана чара
Дарих я зун, бала галачиз.


Ширин гафар лугьуз хьана ваз
Ван къвезвачт1ани гафарин ваз,
Бала бала я чан зи бала
Вун гьик1ава ана чан бала.


Са югъ авач вун рик1ел текъвер
Хабар аван ваз зи гьалдикай,
Вилик квай хап1адин ни техкъвер
Гьик1 фида хап1а зи туьтуьнлай.


Вуна ийизва жеди кефер
Зун кузва алаз рик1ел херер,
Мад сеферда лугьун зи бала
Вун гьик1ава ана чан бала.