Слова пусты

Юлия Шайбнер
Играй, скрипач!
Слова пусты.
От неудач
Не видно ни зги.

Хрустальный мяч
Слова твои.
Бежали вскачь,
Споткнулись и....

Осколки, плач.
Слова- враги!
Молчанье- врач!
Себя лечи!