Таинственний мир Ли Чень Дао. Фонарь и ночь...

Кариатиды Сны
Лiхтар i нiч
Ли Чень Дао
     «Сніг на бамбуках
       Освітлений ліхтарем ночі...»
   http://www.stihi.ru/2015/01/09/11256               

                (Гао Ці)
------------------------------------------------------


Серед тьми цієї зимової ночі
Нескінченної,
Як книга лапатого снігу
Запалюю ліхтар –
Самотній як будь-який вогник
Запалений у Годину Миші.
Запалюю
Серед бамбукових хащів
Засипаних холодним снігом.
Марно шукати радості
У цій білій пітьмі,
У цих нетрях байдужості,
Що навіть забули про шурхіт,
У цій холодній пустелі,
Де навіть згадувати не хочеться,
Не те що читати...
Сніг і бамбук.
Ліхтар і пітьма.
І чиїсь сліди у темряву...


********************************************************8


              «Снег на бамбуках,
              Озарённый фонарем ночи...»
                (Гао Ци)
-------------------------------------------


Средь потемок этой одинокой ночи -
Нескончаемой,
Как книга лапистого снега,
Зажигаю фонарь -
Сиротливый, будто огонёк,
Запалённый в Годину Мыши.
Зажигаю
Среди бамбуковых чащоб,
Засыпанных холодным снегом.
Тщетно искать нам радости
Во тьме той белизны,
В этих дебрях бесстрастия,
Мы даже забыли про шорох,
В этой холодной пустыне,
Где даже и вспоминать не хочется,
Не то чтобы читать...
Снег и бамбук.
Фонарик и тьма.
И чьи-то следы в темноту...