Шимихуьр

Адил Агабеков
Эй, бахтавар я вун чан вах
Чими к1вале цукьна кьун храх,
Машкъул жеда гьамай карни
Шимихуьре я адетни.

Кьуд пад дагълар, юкьвани хуьр
Физва хьи лап жегьил уьмуьр,
Гегьенш чуьлер къацу ч1урар
Гьатда хуьре ракъин нурар.

Дагъдин кук1ай хкатзава рагъ
Ракъин нурар гьатзава мад,
Лезгийрихъ ава лугьуз дагъ
Шимихуьре ийизва шад.

Бесханума вичин уьмуьр
Акъудзава шадвилелди,
Рик1е аваз чпин Шимихуьр
Чирда вич гьар садаз шадди.