Милли билге сыйфат тугел...

Римма -Карамниса Арсланова
Ислам дине милли? Юкмы?
Кемнэрдер башын катыра,
Басым ясыйм - милли тугел!
Лэкин барча миллэт очен,
Бер хаклы дин ул бугенгэ.

Эгэр татар дингэ килеп,
Ислам динен кабул итсэ,
Халыкка хас гореф-гэдэт,
Шэригатька жайлашалса,
Бу, зур бэхет миллэт очен,
Курсэтэ ул буйсынганын,
Ботен Галям Патшасына -
Бер Аллаhка!

Миллэтенен, дэрэжэсен,
Миллэтенен, узгэлеген,
Миллэтенен, хасиятен,
Миллэтенен, бердэмлеген,
Намус, тогэл, тугрылыгын,
Гыйбадэтендэ курсэтэ.
Камиль иман узе урнэк!
Ботен миллэт арасында.

Миллэт очен кайтып калу,
Моселманнар оммэтенэ,
Чыганагын онытмыйча,
Иман саклау гамэлендэ,
Бик зур сынау hэм вазифа,
Кондэлек хезмэтендэ.
Милли сыйфат - мэдэният,
Аллаh кануны эчендэ.

Тырышырга кирэк дуслар,
Аллаh разый булсынга!!!!
Торкем, торкем барачак без,
Аллаhыбыз каршына,
Милли билге сыйфат тугел,
Ихлас иман нурында,
Хэр бер ж,анга хас булган,
Гыйбадэтен кылганда.