Молитва Пресвятой Богородице в честь иконы Её

Раиса Мельникова
Молитва  Пресвятой Богородице в  честь  иконы Её,
именуемой "Достойно есть"
("Милующая"  или  "МИЛОСТИВАЯ")

  Надеждо  всем  концем  земли, Пречистая Дево, Госпоже  Богородице,  утешение  наше!
Не  гнушайся  нас  грешных, на  Твою  бо  милость  уповаем: угаси горящий  в  нас  пламень  греховный  и  покаянием ороси изсохшая сердца  наша: очисти  ум  наш от  греховных  помыслов: прими  мольбы,  от  души  и  сердца со  воздыханием Тебе приносимыя.

  Буди о  нас  Ходатаица  к  Сыну Твоему  и  Богу,  и  отврати гнев Его  Материнскими  Твоими  молитвами.
 
   Душевныя  и  телесныя  язвы исцели,  Госпоже Владычице: утоли  болезни душ  и  телес:  утиши бурю  злых нападений  вражеских.

   Отъими бремя  грехов наших,  и  не  остави нас до  конца  погибнути,  и  печалию сокрушенная сердца утеши, да  славим Тя до последняго  издыхания нашего.

(Молитва, списана  мною,  с  иконы  освященной  в  Славяногорском  монастыре Донецкой  области)

Праздник в  честь  иконы 11/24 июня