Запитання до визволителя

Владимир Панфилов
Батьків вбивати, чоловіків? -
Навіщо ти прийшов в Донбас?
Коли вже горя й так без ліку… -
Ще гіршим щоб зробити час?

Вони ж не йдуть до тебе в хату,
Вбивати щоб твоїх дітей,
Дружину щоб ганьбити, мати…
Навіщо смерть несеш в край цей?.. 

Вони ж - як ти… Така ж людина…
Такий же одяг і взуття…
Хто право надає - не винну…  -
Її позбавити життя? 

Ти ж - як вони... І більш не смієш...
Навіщо ж палиш ти мости?
Вбивати, хлопець, ти вже вмієш,
А воскрешати вмієш ти?

Ти дома залишив родину…
Дружина, мати та сини,
На шлях дивляться із-за тину, 
Чекаючи тебе з війни… 

Ти ж, як останній той убивець,
Полюєш в степу на людей…
Бог не пробачить, знай, мисливець,
Твій "подвиг" божевільний  цей…   
 
Якщо ти йдеш сюди із зброєй,
Якщо несеш сюди війну –
Будь ласка,  доки ти не сів у поїзд,
То приготуй собі труну…
                5.01.2015