Перед Рiздвом

Лариса Лорнет
Перед Різдвом летюча мить:
кажан півночі
ширяє,
зіронька тремтить,
кіт мружить очі
і заглядає
молодик рогатий
до двору,
там, де сніговик
підпер комору,
де ялинкова мішура
з смоляним духом,
куди з просоння дітвора
трусить кожухом;
суцільний подив,
снігу скрип,
плескіт в долоні,
Медяник цьоголітніх лип
й нема сторонніх…