Димчо Дебелянов. Чий то схлип у самотi

Любовь Цай
Димчо Дебелянов
Чий то схлип у самоті...
(Цикл "ЛЕГЕНДА ПРО ГРІШНУ ЦАРІВНУ")

2

Чий то схлип у самоті,
у принишклих тихих залах?
Може, то миттєвий спалах,
жаль по першій ясноті?

Хто здійняв у вись господню
руки, наче два крила,
до притихлої безодні,
що над морем пролягла?

Хто у тиху ніч ясну
у садку шука заслони?
— Місяць в небі чорнім тоне,
ллє безмежну тишину...

***

Оригинал:

Димчо Дебелянов
Кой изхлипа в пустошта...
ЛЕГЕНДА ЗА РАЗБЛУДНАТА ЦАРКИНЯ

2

Кой изхлипа в пустошта
на замлъкналите зали?
Тишината ли пожали
свойта пръвна яснота?

Кой на кулата възлезна
и с копнеж ръце простре
към притихналата бездна
на неверното море?

Кой в градината стаи
дъх под черните заслони?
— Своя бряг луната гони
и безмълвие струи...