Ольга Малцева Арзиани - Мамина молитва

Юлия Донева
МАМИНА МОЛИТВА


"Святые Ангелы, святые Архангелы, ниспошлите с небес, с высоты," -
тихо шепчет мамочка, а я, совсем ещё маленькая,
старательно и неумело повторяю за ней.

Господи, как давно это было!


Переплетаясь в голове, наружу мысли рвутся,
Стихи рождаются во мне, к тебе тотчас несутся.
Я с Богом тихо говорю, душа моя открыта,
Молитву мамину творю,когда-то позабытую,

И словно нежный голос мне молиться помогает,
Слова молитвы в вышине безмолвной замирают.
Святые Ангелы в ночи молитве этой вняли,
Давно забытые слова моей молитвой стали.

1 декабря 2007

МАМИНА МОЛИТВА

Превод на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

„ Свети Ангели, Свети Архангели,  изпратени от небесните висини…” –
тихо шепне майка ми, а аз още съвсем мъничка, старателно и неумело повтарям след нея.
Господи, колко отдавна е било!


Преплетените ми  в главата, навън  напират  мислите
и стихове се раждат в мен, тоз час към теб се носят.
Открито, тихичко говоря с душа към Бог отправена,
молитва мамина творя, от някога забравена.


И сякаш в мене нежен  глас, за  Божия помощ моли.
Молбата сякаш че безмълвно замира във простора.
Светите Ангели в нощта, молитвата отнасят
Слова забравени отдавна, молитва моя стават.