Реве та стогне днiпр широкий...

Валентина Радчук-Лукашевич
"РЕВЕ ТА СТОГНЕ ДНIПР ШИРОКИЙ
   Т. Г. Шевченко
Реве да стогне Днiпр широкий,
Сердитий вiтер завива,
Додолу верби гне високi,
Горами хвилю пiдiйма..."



Реве да стогне Дніпр широкий,
об берег хвилі розбива,
як наче нам сердито мовить,
Додолу верби нагиба!

Що ж ви, не розумні мої діти,
зробили зі своєю землею!
Посіяли ненависть, насильство
Да підпалили все війною!