Как бы могла звучать молитва патриарха Кирилла

Фемина Веритас
в скобочках - конкретизация некоторых моментов (т.е. мои добавления недостающего). Как говориться "почувствуй разницу"
по мотивам резюме страницы http://www.stihi.ru/avtor/lisuvictory



Господи Иисусе Христе Боже наш, призри милостивным Твоим оком на скорбь и многоболезненный вопль чад Твоих, в земле украинстей сущих,(дабы отцы церкви нашей обратили гласы свои во умягчение ко сердцам жестокам, землю наследовавшим и княжишама). Избави люди Твоя от междоусобныя брани (за излишества, неправедннымы деяниямы царей земныя положенная); утоли кровопролития (гласом праведных отцов наших, ко слышащима и видимыма, мышцу влияния имеющима поворотить деяния народныя на праведность и примирение ко всеобщему благу, но не ко немощныма и неразумемыма по темноте своея); отврати належащия беды, (положенныя во имя наживы и утех телесныя и властолюбивыя). Лишенныя крова введи в домы (мышцей и участием наших отцов духовных чрез владеющая кровы излишняя), алчущия напитай (податями народныма посредством и волею церкови праведнай), плачущия утеши (наставлением духовным терпеливая и не суетная); разделенныя совокупи (по разумению Твоя и во благо их). Не остави стадо Свое, от сродник своих во озлоблении (и невединеии) сущих, умалитися, но скорое примирение благое яко щедр даруй. Ожесточенных сердца умягчи (словамы пастырей Твоих телом и духом вставшима посреди ристалища, яко не убоящимися по вере своея), и ко Твоему познанию обрати, по местам краеугольныма. Мир Церкви Твоей и верным чадам ея подаждь (яко всем ибо землёю наделил единою), да единем сердцем и едиными усты прославим Тя (по силе и мудрости правления Твоея), Господа и Спасителя нашего во веки веков.
Аминь

Полагаю основная мысль моя на поверхности.
Возражения напрашиваются?