Лелека

Руис Ромедиос
ой летить лелека
через край далекий
та й зриває зорі
і несе з собою.

ой, тримай міцніше!
вже й розквітли вишні
вряджені й натхненні,
ніби наречені.

вже й зелені гаї,
схилені чекають
де ставки прозорі
на кохані зорі.

вечір біля хати
вийде малювати
небосхил червоним
під воскресні дзвони,

що луна далеко
до тебе, лелеко,
щоб почула з раю
де тебе чекаю.