Сонет 105

Александр Алексеев 5
     Let not my love be call'd idolatry,
     Nor my belov d as an idol show,
     Since all alike my songs and praises be
     To one, of one, still such, and ever so.
     Kind is my love to-day, to-morrow kind,
     Still constant in a wondrous excellence;
     Therefore my verse, to constancy confined,
     One thing expressing, leaves out difference.
     `Fair, kind and true' is all my argument,
     `Fair, kind, and true', varying to other words,
     And in this change is my invention spent,
     Three themes in one, which wondrous scope affords.
     `Fair, kind, and true' have often lived alone,
     Which three till now never kept seat in one.
                (William Shakespeare)

Не идолопоклонство нежная любовь моя…
И в идолы ее прошу не надо ставить…
Я восхваляю постоянно лишь ее всегда…
Хочу любимую свою я лишь прославить…

Моя возлюбленная так прекрасна, так добра…
Об этом говорить всегда я только буду…
И в совершенстве неизменна лишь она…
Та, о которой думаю теперь я всюду…

Ах, ты прекрасна, ты добра, и ты верна…
Других я слов тебе, родная, не ищу…
Ты знаешь, что всегда лишь мне нужна…
И лишь тебя одну я так сейчас хочу…

Как много дивных качеств нахожу я у тебя…
Но только как для этого найти теперь слова…?