Гули у парку

Станислав Тарашкевич
 Паліць сонца над дрэвамі парка   
 У вочы людзям праменнямі б'е   
 Сёння свята ў Палеску і чарку
 Кажды жыхар сваволіць і п'е   
                Сярод гэтага кветніка сходкі
                Сярод шума бяроз тапалёў 
                Сярод гэтай забавы ў разгары 
                Стаяць пахі ракі і палёў   
Хор хлапцоў  і дзяўчынак на сцэне
Пяюць песні пра горад Палеск   
Хвалі Дэймы пляскаюцца ў пене
Усюды радасць краса шчыры смех
                Я  іду па дарожцы як п'яны   
                На сталах ляжыць вырабаў шмат
                Вунь карціны вісяць на палянах
                Сабіраецца люд пагуляць 
 Гудзіць парк галасамі  і песняй   
 У дзень горада тут кожны год
 Вясялей шпацыруй гаражанін
 Адпачні і вядзі каравод
                Паліць сонца над дрэвамі парка
                У вочы санца праменнямі б'е
                Сёння свята ў Палеску і чарку
                Кожны жыхар сваволіць і п'е