ТОДI ЛИШ

Валерий Гаевский
Це хто сказав, що ще Вона не вмерла
Це хто сказав, що ніби-то вмира
Вона стояла й буде стоять твердо
Її не вбили шляхта й не Литва

Хоч так хотілось їм нас подолати
І в клітку посадити, що під ключ
Але не вийшло – вічно Ненці жити
І ми докажемо, так вічно буде тут

Тепер вже не Литва а похитріше
Чи покрутіше, молодий б сказав
Тепер Америка й Росія багатіші
Тепер вони сказати хочуть “я сказал”

Тепер вони насіли кріпко нам на шию
І роздирають Неньку на шматки
І хоч не є ми вже такі й святії
Ми їм покажем хто такії ми

Ти ба, москаль господарем тут хоче
Й американець лізе з доларом своїм
А в Неньки зуби стиснуті скрегочуть
Вона ще їм покаже тим “своїм”

Не думайте, що ми дурні й сліпії
Ми всіх вас бачимо і ще докажем вам
Що не “окрайна” ненька – Україна
І будем жити так, як треба нам

Ми ще ваш рубль, ваш долар розірвемо
Покажемо, що “гривня тут живи!”
І буде час, ми всі туди прийдемо
Куди ще вам далеко дуже йти

Тоді ви зрозумієте, що люди
На Україні лиш добро несуть для вас
Не лізьте лиш до нас, тоді все добре буде
І цьому ти Європа й світ повчись у нас

Повчись Америка й Росія в нас, як жити
Не лізь туди де не твоє, де ми
Не лізь туди де не твої, а наші діти
Ми до твоїх дітей не лізем – Бог прости

Ми навіть думки боїмось такої
Бо знаємо, що є чужа сім`я
То хто тут Європеєць скажи Боже
Хто Заповіді істинно сприйма

І хто кого повинен з нас навчити
Ми учимо вас суттю, ви – грішми
А суть завжди повинна в світі жити
Не гроші суть, тут помилились ви

Ви думаєте можна все купити
Купити все коли грошей хвата
Робіть це там де ви живете й ваші діти
Купляйтесь й продавайтесь досхоча

У нас своє і ви сюди не лізьте
Самі ми зрозумієм як нам жить
Затямте це і поясніть це дітям
Тоді лиш будемо ми істинно дружить
15.10.2004р.